Nasládlá chuť pepře s tóny eukalyptu a máty doladěná jemným kouřovým aroma. Uzení studeným kouřem na kokosových slupkách a rýžové trávě dělá z Kampotského pepře unikátní koření pro Vaše nezapomenutelné BBQ.
Před uzením je pepř sušen na slunci. Sušením se tříbí jedinečná chuť pepře z Kampotu a získává i svou typickou černou barvu pepře. Pro sušení a zpracování se ručně sbírají plody čerstvého zeleného pepře.
Původní technika zauzení studeným kouřem ladí nejen v chuti pepře, ale také s tradicí jeho pěstování v Kampotu. A je to konkrétně region Kampot a jeho „terroir“, který dělá z Kampotského pepře světově proslulý vysoce kvalitní pepř. Také náš zauzený pepř z Kampotu je označen certifikátem PGI.
Kvalitní Kampotský pepř se vyznačuje intenzivní chutí a vůní, díky čemuž je tak proslaven a oblíben u profesionálních šéfkuchařů, ale i mistrů grilu a všech milovníků dobrého jídla. Díky tomu ho ale také spotřebujete méně než běžného pepře a v momentě kdy jím perfektně dochutíte jídlo bude dominovat jeho chuť dříve, než pálivost. Osobně to máme vyzkoušené na vlastních dětech.