Green Habanero chilli mash 200 ml TheChilliDoctor

Green Habanero chilli mash 200 ml TheChilliDoctor
Green Habanero chilli mash 200 ml TheChilliDoctor
Green Habanero chilli mash 200 ml TheChilliDoctor
Green Habanero chilli mash 200 ml TheChilliDoctor
Green Habanero chilli mash 200 ml TheChilliDoctor
179 Kč s DPH
160 Kč bez DPH
ksKoupit
Dostupnost:
Čekáme na zboží
Kdy zboží obdržím, pokud nyní objednám?
Osobně v Prostějově
na dotaz
Přepravní společností:
na dotaz
KódM106
Popis

Exotická chuť tekutého chilli mashe z čerstvých zelených Habanero papriček vás bude bavit!
V těchto fermentovaných papričkách skvěle vynikne jejich vysoká pálivost a sladká ovocná chuť s tóny kokosu, žlutého melounu, papáji a bobulovin.

Složení Green Habanero chilli papričky, sůl, kyselina octová.

Pálivost 4
SHU jednotky 300 000
Země původu Costa Rica

Green Habanero chilli mash 200 ml
Když se řekne ideální chilli…
Papričky Habanero v sobě spojují vše, co si u dobrého chilli přejete. Jsou vysoce pálivé, takže vás rozhodně neochudí o ten pravý a poctivý hřejivý pocit, mají specifickou chuť s tóny tropického ovoce a jsou u nás běžně dostupné.

Habanero je odrůdou Capsicum chinense (papriky čínské) a původem pochází z Karibiku, konkrétně z Kuby. Odtud se paprička dostala mimo jiné i na Yucatán do Mexika, kde jí ročně sklidí asi 1 500 tun.
Dosahuje vysoké pálivosti v rozmezí 200 000–300 000 SHU. Zajímavá je především barevná škála, kterou lze u těchto papriček pozorovat.
Ze světle zelené u nezralých plodů přechází postupně v typickou oranžovou a červenou. K vidění jsou ovšem také Habanera růžové, hnědé, tmavě zelené i bílé barvy.

Křížením červeného Habanera a papričky Bhut Jolokia vznikla v roce 2012 v Jižní Karolíně Carolina Reaper, v současnosti nejpálivější chilli na světě.

Papričky s chutí tropického ovoce
Karibský původ propůjčil Habanero papričkám nejen název samotný, který je odvozen ze španělského pojmenování Havany, ale také exotický profil chuti.
Mají intenzivní květinovou vůni a v chuti lze výrazně rozpoznat kokos, žlutý meloun, papayu a podtóny bobulovin.
Někteří v jejich chuti nachází také tóny meruňky. Zkrátka úžasná záležitost pro všechny, kteří v chilli nehledají pouze "vypalovák", ale po prvotním pálení si vychutnají zaslouženou ovocnou chuť.

Habanero v kuchyni
Pro své vlastnosti jsou Habanero papričky žádanou přísadou do omáček a masových pokrmů. Ideální jsou také na domácí salsy a marinády.
Až budete příště grilovat, zkuste do naložených kuřecích křidélek nebo barbecue omáčky přidat kousek Habanero.
Vaše jídlo získá ten správný říz a jedinečnou chuť.

Co je chilli mash? Čerstvé chilli papričky se rozdrtí spolu se solí a nechají se fermentovat (kvasit) po dobu 2–6 měsíců.
Výtažek z kůže, semínek a dužiny společně poskytne intenzivní a bohatou chuť. Občas se přidá ocet kvůli zastavení fermentace, ale jinak chilli mashe neobsahují žádné jiné látky či konzervanty.
Používá se na další zpracování k výrobě omáček, sals, dipů, do jídel, pokrmů a mnoho dalšího.