Celé zelené Jalapeño papričky v nálevu 2.85 kg TheChilliDoctor

Novinka
Celé zelené Jalapeño papričky v nálevu 2.85 kg  TheChilliDoctor
299 Kč s DPH
267 Kč bez DPH
ksKoupit
Dostupnost:
Skladem
Kdy zboží obdržím, pokud nyní objednám?
Osobně v Prostějově
zítra
Přepravní společností:
pozítří
KódD542
Popis

Celé nakládané zelené Jalapeño chilli papričky ve slaném nálevu s vinným octem se skvěle hodí do jakékoliv jídla – od burgerů a pizzy až po nakládané sýry či utopence.
Skvěle se hodí na plnění sýrem, obalování či grilování.

Velké 3 kg gastro balení ocení všichni, pro které není této pikantní lahůdky nikdy dost.
Díky mírnější pálivosti Jalapeño papriček si tuto lahůdku mohou bez obav vychutnávat i méně otrkaní chilli nadšenci.

Pálivost 2 
SHU jednotky 10 000
Země původu Egypt

Celé zelené Jalapeño papričky v nálevu 2.85 kg
Pro někoho jsou Jalapeña se svou mírnější průměrnou pálivostí kolem 8,000 až 10,000 SHU vrcholem ostrosti, pro jiné slabým odvarem.
Jedno je ale jisté, v kuchyni patří k jednomu z nejoblíbenějších a nejpoužívanějších druhů chilli, a proto jich nikdy není dost.
Pro všechny milovníky téhle lahůdky máme velké gastro balení zelených Jalapeño papriček v celku.

Pro zajímavost, v Mexiku jsou výrazem Jalapeño označovány tyto papričky pouze v naloženém stavu.
Čerstvým zeleným plodům se říká „chile gordo”, což v překladu znamená tlustá paprika, nebo „cuaresmenos” podle mexického svátku, během něhož někteří po dobu čtyřiceti dní vůbec nejí maso.

Zelená jsou Jalapeña nedozrálá. Oproti zralým červeným mohou být o něco více pálivá. V kuchyni však mají stejně široké a univerzální využití.
Hodí se do jídel mexické kuchyně, na jakékoliv masové, zeleninové nebo luštěninové pokrmy,  do různých omáček nebo sals.
Výborná jsou na pizze, v burgerech, na jednohubkách nebo v kombinaci s vejci.

Díky tomu, že jsou naše zelená Jalapeña naložená ve slaném nálevu s vinným octem, budou nepřekonatelnou ingrediencí každých utopenců nebo nakládaných sýrů.

Ochutnejte oblíbenou sušenou papričku aztéckých císařů
Jalapeño byly považovány za první a nejstarší kultivovanou plodinu na západní polokouli, a to ještě v době před aztéckou civilizací.
Aztékové papričkám přikládali obrovský význam. Běžně chilli sušili na slunci, což ovšem u Jalapeño kvůli jejich tlusté dužnaté slupce nebylo možné.
Začali je proto nejdříve udit, a až poté sušit. Díky tomu vznikly dnes známé Chipotle. Takto zpracované Jalapeño se staly v Aztécké říši vysoce ceněnou surovinou a byly využívány i na přípravu jídel pro císařské ceremoniály.
Tradičně z nich byla pro císaře a jeho hosty připravována omáčka, která obsahovala také rajčata, ořechy, dýňová semínka, čokoládu a karamel. Většinou se podávala ke zvěřině, mořským plodům a drůbeži.

S Jalapeño neuděláte chybu v žádném jídle, kterým se chystáte pohostit návštěvu, rodinu nebo úplné chilli začátečníky.