Kampotský pepř červený – doypack 50g Pepper Field

Novinka
Kampotský pepř červený – doypack 50g Pepper Field
Kampotský pepř červený – doypack 50g Pepper Field
Kampotský pepř červený – doypack 50g Pepper Field
Kampotský pepř červený – doypack 50g Pepper Field
279 Kč s DPH
249 Kč bez DPH
ksKoupit
Dostupnost:
Skladem
Kdy zboží obdržím, pokud nyní objednám?
Osobně v Prostějově
ihned
Přepravní společností:
zítra
KódDOY-CERVENY-50
Popis

Kampotský pepř je pěstován v provincii Kampot nacházející se na samém jihu východoasijské Kambodži. Jedná se o oblast, která díky svému přímořskému klimatu a geologickým podmínkám umožňuje tamním farmářům produkovat pepř té vůbec nejvyšší kvality na světě. Ne nadarmo tento pepř získal chráněné zeměpisné označení, podobně jako francouzské šampaňské. Od malých rodinných farem pepř vykupujeme za direct trade podmínek, které zaručují férovou odměnu pro každého pěstitele, a snažíme se tento přístup propagovat i mezi ostatními obchodníky. Díky tomu nákupem u nás získáte nejen pepř té nejvyšší kvality, ale také jistotu, že kupujete udržitelný a morálně odpovědný produkt, který pomůže zajistit jeho producentům lékařskou péči a vzdělání pro své děti.

 

Zpracování

Kampotský pepř dělíme na tři základní barvy, které se od sebe liší zpracováním plodů lián pepřovníku.

Červený pepř je získáván sklizní plně zralých pepřových zrn. Ta dozrávají do sytě červené barvy a jsou plná fruktózy, díky které má tento druh pepře svou jedinečnou chuť.

Díky pečlivé selekci odpovídající přísným nárokům na kvalitu pepře vyváženého z Kampotu, stanovených Asociací Kampotského pepře, jsou ručně vybírána vždy jen ta nejlepší zrna. Ta se následně vakuují, aby byla zachována kvalita a čerstvost během cesty do České republiky, kde jsou dále selektována, balena a doručována až na váš stůl.

 

Charakteristika

Jednotlivé druhy Kampotského pepře se od sebe liší svou chutí i vůní, které u pepře kupovaného v běžných supermarketech sotva najdete.

Vzácný červený pepř je explozí ovocných tónů s jemnější palčivostí. Zprvu dominují tóny růže a šípkového plodu, které následně přecházejí do sušených třešní. Po dvou až třech minutách se začnou rozvíjet charakterističtější vůně pro Kampotský pepř, jako jsou citrusové plody, sušené mandarinky a zemitější kůrka kváskového chleba.

 

Použití

Díky rozdílné chuti, vůni a štiplavosti se jednotlivé druhy pepře hodí pro různé účely.

Červený pepř je díky svému ovocnému charakteru králem studené kuchyně. Hodí se do zeleninových salátů, rozumí si s rizotem, polévkami a nebojte se s ním experimentovat při přípravě sladkých dezertů či míchaných drinků. Spíše než s tmavým masem jej kombinujte s rybami či světlým drůbežím masem.

Čím jemněji Kampotský pepř nadrtíte, tím intenzivnější bude štiplavost, naopak větší fragmenty či celá zrna propůjčí pokrmu více specifických tónů pepře.

Balení

Pepř balíme do znovuuzavíratelných sáčků o objemu 20 až 100 gramů. Díky použitým materiálům a speciální technologii uzavírání sáčků se k pepři nedostává vzduch ani vlhkost. Díky tomu si zrna i po otevření sáčku uchovávají autentickou chuť i aroma Kampotského pepře. Po vyprázdnění navíc můžete sáčky v rámci udržitelnosti upcyklovat a nadále je využívat celou řadou dalších způsobů. Součástí každého balení je také brožura, která vám přináší příběh nejlepšího pepře na světě a přiblíží svět .pepper..field.

Ocenění

Kvalita je u nás na prvním místě, jak potvrzují nejen certifikáty, které náš pepř nese, ale také ocenění, která si odnáší ze světových soutěží. Mezi ta nejvýznamnější patří dvě hvězdy udělené černému, červenému i bílému pepři v rámci soutěže Great Taste 2022, jedné z nejprestižnějších soutěží světa gastronomie. Důležitá je však pro nás i udržitelnost, kterou nevnímáme jen jako prázdná slova, jak dokazuje ocenění SDG’s udělované skutečně udržitelným a společensky odpovědným projektům.

 

Charakteristika

Jednotlivé druhy Kampotského pepře se od sebe liší svou chutí i vůní, které u pepře kupovaného v běžných supermarketech sotva najdete.

Vzácný temně rudý Kampotský pepř v ústech rozpoutá explozi ovocných tónů doprovázených jemnější palčivostí. Temně rudá pepřová zrna zprvu uvolňují vonné tóny krvavých pomerančů, brusinek a bezinky, podložené charakteristickými tóny cedru a meduňky s jemným nádechem listů tabáku. Po chvíli se začne projevovat srdce tmavě rudého pepře, které připomíná kynuté těsto, nové koření spolu s praženým sladem. Jedná se o velmi hutnou vůni, která postupně přechází do černého čaje Assam, a v závěru se v ní opět projevují tóny cedru.

Použití

Díky rozdílné chuti, vůni a štiplavosti se jednotlivé druhy pepře hodí pro různé účely.

Vysoký obsahu fruktózy, která dává rudému pepři intenzivní chuť ovoce, lze s tímto pepřem experimentovat při míchání drinků či přípravě sladkých zákusků. Dejte mu prostor při vánočním pečení, dokonale s ním podtrhněte chuť ryb či drůbežího masa. A překvapte své hosty jeho rafinovanou chutí i vůní.

Čím jemněji Kampotský pepř nadrtíte, tím intenzivnější bude štiplavost, naopak větší fragmenty či celá zrna propůjčí pokrmu více specifických tónů pepře.

Balení

Pepř balíme do znovuuzavíratelných sáčků o objemu 20 až 100 gramů. Díky použitým materiálům a speciální technologii uzavírání sáčků se k pepři nedostává vzduch ani vlhkost. Díky tomu si zrna i po otevření sáčku uchovávají autentickou chuť i aroma Kampotského pepře. Po vyprázdnění navíc můžete sáčky v rámci udržitelnosti upcyklovat a nadále je využívat celou řadou dalších způsobů. Součástí každého balení je také brožura, která vám přináší příběh nejlepšího pepře na světě a přiblíží svět .pepper..field.

Ocenění

Kvalita je u nás na prvním místě, jak potvrzují nejen certifikáty, které náš pepř nese, ale také ocenění, která si odnáší ze světových soutěží. Mezi ta nejvýznamnější patří dvě hvězdy udělené černému, červenému i bílému pepři v rámci soutěže Great Taste 2022, jedné z nejprestižnějších soutěží světa gastronomie. Důležitá je však pro nás i udržitelnost, kterou nevnímáme jen jako prázdná slova, jak dokazuje ocenění SDG’s udělované skutečně udržitelným a společensky odpovědným projektům.